EN
02-06-2016
Programma Hoofdkwartier | 4 tot 8 juni
Modeontwerper en Born in Antwerp curator Bruno Pieters stelt vanaf zaterdag 4 juni het Antwerpse modenetwerk voor in de expo (Behind) the Clothes. Volgens hem is er nood aan een nieuw soort bewustzijn in de modewereld. De avond wordt om 19u30 geopend in de bar van het Hoofdkwartier, waarna iedereen welkom is om de tentoonstelling te bezoeken in de aangrenzende loods aan de Kattendijkdok-Oostkaai 22. Aansluitend kan er gedanst worden op de tonen van de Marockin' Brass en Dj Blue Eyes het Hoofdkwartier.
De expo bestaat uit twee delen, “The Clothes” en “Behind the Clothes”. The Clothes is opgedeeld in drie luiken: A Tribute, Transparency en Re-made. In A Tribute kan je Pieters’ 5 nieuwe ontwerpen en slogans bewonderen, die hij wijdde aan de Britse activist-ontwerpster Katharine Hamnett, zijn modeheldin. In Transparency kom je alles te weten over Pieters’ label Honest By. Voor Re-made neemt Pieters enkele van zijn bekendste ontwerpen opnieuw onder handen, dit keer met duurzame en ethisch verantwoorde materialen.
In het tweede deel van de expo kan je letterlijk en figuurlijk een kijkje nemen Behind the Clothes. In dit deel stelt Pieters meer dan 40 mensen aan je voor, die stuk voor stuk werkzaam zijn in de Antwerpse mode-industrie, of het nu gaat om een fotograaf, een materiaalproducent of een make-upartiest. Het geheel kreeg ook een eigen soundtrack van Senjan Jansen, de Antwerpse sound designer van SenStudio die eerder al samenwerkte met Belgische ontwerpers Dries Van Noten, Christian Wijnants en Haider Ackermann.
Privacybeleid